Voor ouders (in wording)

Vertoont je kind onacceptabel gedrag? En is de moed jou in de schoenen gezakt? En weet je je (on)macht niet meer om te buigen in krachtig ouderlijk gezag?

Met de Non-Violent methode OPVOEDEN IS TOPSPORT én het Grenzenspel zet je de eerste stappen en ga je geweldloos in verzet en verbindend in contact met je kind! 

Buitenspel gezet worden door je eigen kind! 

Herken je dat?

Wanneer ouders ervaren dat ze hun rol als vader en/of moeder aan het verliezen zijn, het doel van opvoeden uit het oog zijn verloren, meer en meer de rol van scheidsrechter gaan aannemen, gele en rode kaarten moeten worden uitgedeeld om hun kind op zijn/haar onacceptabel en/of ongewenst gedrag terug te fluiten, zij op een gegeven moment met lede ogen toekijken hoe ze uiteindelijk de strijd met hun kind aan het opgeven zijn en toegeven om de vrede in huis te bewaren. Ouders voelen zich buitenspel gezet in de opvoeding van hun dierbaarste, waardoor zij niet meer kunnen meedoen aan het ontwikkelingsproces van hun talentvolle kind. De energie is OP! Maar we willen toch alleen maar winnaars?

En nu? 

Met de 'TOPSPORT' houding kun je de relatie met je kind herstellen. Het is een basishouding om terug te keren naar krachtig ouderschap! Wij zijn aanwezig, jij bent aanwezig. Je creëert rust en geduld. Je bent standvastig, vastberaden en vergroot je uithoudingsvermogen. Je verzamelt een team om je heen. Je bepaalt je eigen grenzen, bevlogen door een dosis gezonde mindset, onvoorwaardelijke liefde en wilskracht. 

Maar hoe dan?

Verander je tactiek

Om van tactiek te kunnen veranderen zal je eerst hoofdtrainer van je gezin moeten worden. Wat heb je nodig om van je gezin een sterk team te maken? Hoe creëer je een veilige en vertrouwde omgeving voor je kind? Welke instructies, 'oefenstof', positieve ervaringen, normen, waarden en principes reik je je kind aan, zodat jouw kind de vaardigheden beheerst om een zelfstandig mens te worden? Hoe herken je de individuele talenten van je kind? Welke basishouding heb jij nodig om onvoorwaardelijk van je kind te houden? Wat doe je, als je kind te laat komt of geen inzet toont op school? Vertel je je kind ook wat het goed doet? Hoe helder en duidelijk ben je? Heb je veel woorden nodig? Val je in herhaling? Wat zijn jouw rode knoppen? Waar ligt jouw grens? Hoe ben jij opgevoed? 

 Heb je direct hulp nodig? Ook na 18.00 uur en in het weekend!