'Door de lens van Eus'

Minister-president Mark Rutte

Je kent dat wel. Er zijn momenten in ons leven, dat we denken...'Dit heeft toch geen zin'? De angst voor het onbekende. In de media las ik dat onze minister-president Mark Rutte op zaterdag 9 maart 2019 naar Venlo zou komen om campagne te voeren voor de VVD. Op de Markt bij het stadhuis heb ik hem aangesproken. Al maanden was ik research aan het doen t.a.v. het woningtekort in Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wie heeft hier liggen slapen? Je hoeft de letter (t) maar achter Mark te zetten en je krijgt het antwoord...Markt(werking). Op de Markt is de gulden een daalder waard. Op de huizenmark ook, beste Mark.

De geschiedenis herhaalt zich en dat moet jij toch weten met je achtergrond als geschiedenisleraar. Enfin, het is niet mijn bedoeling om al zijn veren uit zijn achterwerk te halen, ik hou het netjes, alhoewel op deze plek, op dit punt, er best een paar uitkunnen. Het doet zeer, oké, maar mag hij ook even voelen hoe pijnlijk het is om je huur in een paar jaar tijd te zien stijgen van € 780,00 / maand naar, let wel, € 1025,00 / maand. Snapt u het nog? Naast woningen tekort zal er over een paar jaar ook een bestedingstekort zijn. Daar hoef je niet voor in de glazen bol te kijken.

Een nijpend probleem is het. Mijn partner en ik ervaren dit al enkele jaren. Het huizenaanbod op Funda lijkt ruimschoots voldoende te zijn. Meer dan 1100 woningen binnen de gemeente Venlo staan in de verkoop. Op huizenjacht gaan doe je niet alleen, dus we vingen regelmatig bot. Te duur of achterstallig onderhoud èn duur deden ons de das om. We zitten nog steeds in ons huurhuis en een gesprek met de verhuurder leverden ons ook al niets op om een bevriezing van de huur te bewerkstelligen. Deze verhuurder/belegger staat zelfs in de TOP 500 van QUOTE! Rijken verrijken zich en zitten op rozen. En het overgrote deel dat keurig netjes zijn/haar belasting betaald, mag op de blaren zitten. Begrijpt u het nog? Een paar meter verderop kon ik eindelijk mijn brief, waarvan de inhoud voor zich spreekt, aan hem persoonlijk overhandigen. Aan zijn gezicht kan ik aflezen dat hij het ook vervelend vind voor mij. Nee Mark, verontrusten moet het jou, dat lees ik niet van jouw gezicht. Ter informatie: Ik had hem tijdens onze korte wandeling al een beetje bijgepraat over de kritieke toestand op de woningmarkt, dus hij wist al een beetje van wanten. De 'smile' op mijn gezicht verraad dat ik mijn doel had bereikt. Persoonlijk contact hebben met onze minister-president. Of het zijn vruchten zal afwerpen, betwijfel ik. In elke geval was mijn actie geslaagd.

Dank voor het lezen van deze blog. Reacties graag naar doordelensvaneus@gmail.com