Door de lens van Eus

'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker '

Als vrij mens vallen mij steeds meer zaken op. Ken je deze nog? 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.' Wist je dat deze slogan al in 1993 door de belastingdienst werd geïntroduceerd. Ik maak de vertaalslag; "Kom maar belastingbetaler, ik trek je wel over de streep." Over welke streep dan? Was het tijdperk voor deze streep dan daadwerkelijk een belastingparadijs? Was het toen écht een vrijwillige gift om de schatkist te vullen? Waarom moest je mij destijds over de streep trekken? Om een JA te zeggen tegen het belastingsysteem? Om mij definitief te confirmeren en te accepteren dat ik voor de rest van mijn leven nog meer belasting moest gaan betalen? Is dat wat ze beoogde te zeggen? Het lijkt er verdacht veel op. Even wat feiten op een rij. In 2008 werd in de politiek geroepen om met de slogan te stoppen, omdat het simpelweg ongepast is en niet waargemaakt kan worden! Toen in 2017 er bij de rechter zelfs om een verbod werd gevraagd is in 2019 de belastingdienst er stilletjes mee gestopt. Was jou dat ook opgevallen? Denk het niet!

Dus, kunnen we nu glashelder vaststellen dat er in 2019 een kantelmoment is gekomen. De belastingdienst is niet gestopt, maar gezwicht onder de druk van enkele weldenkende politici van destijds! En let wel, al die affaires helpen de overheid ook al niet mee. Hoera, hoera, hoera...Nee, nee, laten we hem er buiten houden, alhoewel...wist je dat onze koning, dé autoriteit onder ons, formeel alle wetten in Nederland ondertekend bij de gratie Gods? Huh? Wat bedoel je? Wie is die gratie Gods dan? Niemand! Ik kan je enkel zeggen dat recent, na een WOB verzoek bij De Raad voor de rechtspraak, de gratie Gods ontbreekt! Dat is inmiddels vastgesteld. Interessant! En het wordt niet leuker, zeker niet! Het aantal wetten en regels zijn in de afgelopen 10 jaar met ruim 10.000!!! weer toegenomen. Waarom eigenlijk? Begrijpt u het nog? Ik wel!

Maar even terug naar de slogan 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'. Dat geldt ook al niet voor het enorme aantal energiebedrijven die we in Nederland kennen. Meer dan vijftig in 2022!!! Het effect van marktwerking! Gas terug nemen alsjeblieft! Het plafond is bereikt! Waar hebben we dit de laatste tijd nog meer gehoord? De energieprijzen rijzen de pan uit. Gelukkig kook ik op elektrisch en heb ik de gasleiding in mijn huis laten verwijderen. Op weg naar zelfvoorzienend zijn. Weg met al die systeemfacturen waar ik zo afhankelijk van was. Ik wil weer ruimte in mijn maandelijks bestedingsbedrag! 'Leuker kunnen we het wél maken en zelfs makkelijker' Ja, lees het maar nog een keer. Je krijgt er zelfs een gelukzalig gevoel bij. Dat zou de slogan moeten zijn van de Overheid, want we leven toch in een democratie waar vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, tevredenheid, gelukzaligheid, enz enz in de samenleving zichtbaar en voelbaar zou moeten zijn?

Ik ding weet ik zeker. Ik heb toegang tot mijn gezond en weldenkend verstand, mijn onderzoekend vermogen, tot mijn bewustzijn, mijn diepste kern van ZIJN, daar waar het geluk en de vrijheid geborgen ligt, veilig en wel verborgen in mijn eigen schatkist. En weet 'Leuker kun je het jezelf wél maken en zelfs makkelijker' . Bij het schrijven van deze laatste regels, tuur ik naar buiten. Het regent, een heerlijke herfstdag. Voor mij geldt: De zon schijnt altijd, als je het licht wilt blijven zien. Blijf dus weg van de duisternis! Fijne zondag!